MATMANNEN
MYE OM MAT, LITT OM ANNET harlequinn=Anders M. Tangen. www.anderstangen.no

mar
05

Når det ikke er bord å oppdrive på Dinner, eller når du kanskje har et noe anstrengt forhold til kontoutskrifter og lommebøker er Oriental i Arbeidergata et godt alternativ. Dette er kinesisisk/asiatisk kjøkken på et forholdsvis høyt nivå, men en del rimeligere enn hos den uovertrufne Dinner. Vi var på Oriental 4.mars. Og ble bittelittegranne skuffet.

Når du kommer til Oriental må du først passere en gjeng hyggelige folk i røde, hvite og blå skjerf som står ute på trappa og tar seg en røyk. Vålerengas stamsted Bohemen holder til i første etasje, mens Oriental bebor andre etasje. Det er ofte fullt her, så det er lurt å bestille bord. Vi ble vist til et hyggelig bord innerst i lokalet. Fra vindusbordet kunne jeg se Geir Kvarme og andre skuespillere ved Oslo Nye Teater sminke seg til kveldens forestilling av “Les Miserable”.  Jeg håpet ikke dette var et omen for måltidet, og at dette også skulle være smått miserabelt.

Mit følge for kvelden skulle ikke ha vin, og bestilte vann. Det kom fort, var kaldt med isbiter og servitøren var forbilledlig oppmerksom ved stadige påfyll av vann. Jeg ba om å få vente med å bestille drikke til jeg hadde bestemt hva jeg skulle spise. Jeg valgte hvitløksmarinerte kamskjell til forrett, en Hoi Sin Pot med skalldyr til hovedrett og ingefærparfait til dessert. Min borddame er glad i and og bestilte andebryst i ingefærsaus med grønnsaker.

Da jeg spør servitøren hva han vil anbefale å drikke anbefaler han husets hvitvin. Det kunne vel ikke gå veldig galt. Men problemet her, som andre steder er at det er få viner som serveres bare på glass. Men skitt, la gå. Vinen var en ok bordvin. Forretten min var god. Kamskjellene har nok vært frosne, det kjentes slik på fibrene. Men de var nennsomt stekt, så de var saftige og gode og langt unna viskelærvarianten jeg har fått andre steder. Men hvitløkssausen kunne vært noe mer distinkt. Den ferske, krispy korianderen kledde retten godt.

Så kom hovedretten. Servitøren spurte hvor sterk jeg ville ha den. I menyen heter det at mild pleier å være mer enn sterkt nok for nordmenn, medium er veldig sterkt og sterkt tilsvarer halsbrann. I følge servitøren. Men jeg har spist her før, og vet med meg selv at medium er helt ok. Jeg liker å svette på panna når jeg spiser asiatisk mat. Og svetten rant den. Enda bra at servitøren er påpasselig med vannet.

Hovedretten min var altså en leirgryte med haneskjell, en halv hummer, noe kongekrappe og scampi samt grønnsaker i en chilisaus. Det var som alltid veldig godt. Men tidigerere har skalldyrene være saftigere, det er tydelig at de nå har ligget litt lenger i varmeskapene. Og borddama sin and var forferdelig kjedelig severt. Det kunne minne om slik orientalsk gryte fra Toro som vi spiste til “Halvsju” i barndommen.

Men anda var visst helt grei på smak, selv om grønnsakene var vanskelig å skille fra resten av retten. Synd i grunnen, for dette har vært hennes favoritt flere ganger tidligere.

Vi valgte begge ingefæarparfait til dessert. Denne er enkel og god! Ingefærparfait ser jo veldig fint ut, men det skal godt gjøres å merke forskjelle på en parfait og en iskrem. Så dette er altså en iskrem med mild ingefærsmak. Utrolig godt! Jeg ba om et glass dessertvin til, men den jeg ville ha hadde de ikke. Så jeg ba dem finne en erstatning. Da kom de med en rød dessertvin. Og det er ikke akkurat noen heldig kombinasjon med iskremen. Jeg løste det på min måte. Isen var god, og vinen var god. Så jeg spiste isen først. Deretter drakk jeg vinen, begge deler hver for seg.

Servitørene var som alltid oppmerksomme, maten kom raskt og vi hygget oss på Oriental. Det er trivelig med et sted som har behagelig belysning og gode stoler. Jeg er oppriktig lei av stålstoler og jernbanestasjons belysning.

Så maten var som alltid god, men har vært bedre før. Så kanskje har Oriental begynt å slappe litt av? Det bør de ikke gjøre. I alle fall ikke samtidig som de har økt prisene sine. Da kan det fort bli mer fristende å putte litt mer penger i potten og gå på Dinner eller Noodee, som nok er hakket vassere i kvalitet og service.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer»

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00